Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kisić można różne warzywa i owoce. Ja proponuję kiszone jabłka. Doskonale pasują do mięsnych dań i są dobrym dodatkiem do sałatek.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 848
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 832
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 76
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 848
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 832
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 76
Składniki
Wodę zagotować z solą i szczyptą cynamonu Jabłka wybrać zdrowe, nieuszkodzone, raczej mniejsze, żeby nie trzeba było kroić. Krojone mogą się rozpaść podczas kiszenia. Jabłka i liście wiśni umyć. Włożyć do słoika. Można zamiast słoika użyć garnka, albo beczki. Dodać goździki, pieprz, anyżek. Zalać wcześniej przygotowaną zalewą. Jabłka muszą być całkowicie zanurzone w wodzie. Słoik lekko zakręcić, albo zapiąć. Jabłka w beczce przycisnąć np. talerzykiem i obciążyć. Po ok dwóch tygodniach jabłka są gotowe. Czas kiszenia zależy od rodzaju jabłek. Bardziej twarde kiszą się dłużej.