Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kisić można różne warzywa i owoce. Ja proponuję kiszone jabłka. Doskonale pasują do mięsnych dań i są dobrym dodatkiem do sałatek.
Wodę zagotować z solą i szczyptą cynamonu
Jabłka wybrać zdrowe, nieuszkodzone, raczej mniejsze, żeby nie trzeba było kroić. Krojone mogą się rozpaść podczas kiszenia.
Jabłka i liście wiśni umyć. Włożyć do słoika. Można zamiast słoika użyć garnka, albo beczki.
Dodać goździki, pieprz, anyżek. Zalać wcześniej przygotowaną zalewą.
Jabłka muszą być całkowicie zanurzone w wodzie. Słoik lekko zakręcić, albo zapiąć.
Jabłka w beczce przycisnąć np. talerzykiem i obciążyć. Po ok dwóch tygodniach jabłka są gotowe.
Czas kiszenia zależy od rodzaju jabłek. Bardziej twarde kiszą się dłużej.
Suszone jabłka mają dużo wartości odżywczych. Są idealne do zimowego kompotu...
Odsłon: 3154
Uwielbiam gołąbki w różnej postaci, do tego przepisu zainspirował mnie intern...
Odsłon: 358
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 368
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 36822
Uwielbiam gołąbki w różnej postaci, do tego przepisu zainspirował mnie intern...
Odsłon: 358
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 368
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 36822
Składniki
Wodę zagotować z solą i szczyptą cynamonu Jabłka wybrać zdrowe, nieuszkodzone, raczej mniejsze, żeby nie trzeba było kroić. Krojone mogą się rozpaść podczas kiszenia. Jabłka i liście wiśni umyć. Włożyć do słoika. Można zamiast słoika użyć garnka, albo beczki. Dodać goździki, pieprz, anyżek. Zalać wcześniej przygotowaną zalewą. Jabłka muszą być całkowicie zanurzone w wodzie. Słoik lekko zakręcić, albo zapiąć. Jabłka w beczce przycisnąć np. talerzykiem i obciążyć. Po ok dwóch tygodniach jabłka są gotowe. Czas kiszenia zależy od rodzaju jabłek. Bardziej twarde kiszą się dłużej.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Pomidory koktajlowe w zalewie słodko-kwaśnej
Przetwory
Indyk w pomidorach z szałwią na bobie lub fasolce szparagowej - wakacyjna konserwa
Przetwory
Rabarbar do słoików na zimę
Przetwory
Sałatka z patisonów ,ogórków i papryki do słoików
Pomidory koktajlowe w zalewie słodko-kwaśnej
Sezon na pomidory w pełni. Do kanapek, sałatek, spaghetti, solo... - tyle zas...
Odsłon: 107
Indyk w pomidorach z szałwią na bobie lub fasolce szparagowej - wakacyjna konserwa
Lubimy wakacje pod żaglami i jak co roku moim zadaniem jest zaprowiantowanie...
Odsłon: 269