Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki serowe w moim wydaniu to świetny pomysł na szybką przekąskę imprezową. Niewiele składników i szybkość przygotowania to niewątpliwa zaleta tych roladek. Smakują idealnie, a zrobić je można dzień wcześniej, wtedy smaki się połączą i będą jeszcze pyszniejsze :-)
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1023
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 348
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3199
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 635
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1023
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 348
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3199
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 635
Składniki
Ser żółty wyjąć z lodówki, żeby zmiękł. Na gorącą patelnię z odrobiną tłuszczu wrzucić mrożony szpinak i chwilę smażyć, aż zacznie mięknąć. Następnie dodać drobno pokrojone pieczarki i pomidory suszone oraz kawałki sera pleśniowego. Całość wymieszać i chwilę smażyć aż powstanie jedna masa. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Odstawić do wystudzenia.
Na blacie rozwinąć kawałek folii spożywczej. Na folii w dwóch rzędach układać plastry sera, żeby na siebie nachodziły, docisnąć wszystkie boki. Na ser wyłożyć wystudzoną masę szpinakową i rozprowadzić. Roladę zwinąć pomagając sobie folią spożywczą, owinąć tą folią i włożyć do lodówki na min. godzinę, najlepiej na noc. Roladki są przepyszne, polecam na imprezę :-) Film z przygotowania roladek zobaczysz również na moim kanale na YouTube - Gotowanie Po Mojemu SMACZNEGO!!!