Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gdyby tylko ta wołowina nie była taka droga:((
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 261
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4976
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4845
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 524
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 261
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4976
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4845
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 524
Składniki
Mięso rozbic, posypac solą i pieprzem. Każdy plaster z jednej strony posmarowac musztardą, na każdym plastrze położyc po 2 plastry boczki, ogórki przekrojone na cwiartki oraz cebulę pokrojoną w piórka. Każdą roladkę mocno zwinąc i obwiązac sznurkiem.
W rondlu roztopic masło i roladki obsmażyc z każdej strony.Gdy już będą rumiane podlewamy je wodą dodajemy liśc laurowy, ziele angielskie i dusimy ok 40-50 minut. Gdy roladki będą już miękkie wyjmujemy je na chwilę. Do szklanki dajemy łyżkę mąki i trochę wody mieszamy żeby nie było grudek na koniec dodajemy łyżkę śmietany i wlewamy do garnka z sosem doprowadzamy do wrzenia co jakiś czas mieszając żeby się nie przypaliło. Z roladek zdejmujemy sznurek i wkładamy je do gotowego sosu. Można podawac z czerwoną kapustą i kluskami śląskimi. Smaczengo