Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gdyby tylko ta wołowina nie była taka droga:((
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 102
Polecam.
Odsłon: 230
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 152
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 890
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 102
Polecam.
Odsłon: 230
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 152
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 890
Składniki
Mięso rozbic, posypac solą i pieprzem. Każdy plaster z jednej strony posmarowac musztardą, na każdym plastrze położyc po 2 plastry boczki, ogórki przekrojone na cwiartki oraz cebulę pokrojoną w piórka. Każdą roladkę mocno zwinąc i obwiązac sznurkiem.
W rondlu roztopic masło i roladki obsmażyc z każdej strony.Gdy już będą rumiane podlewamy je wodą dodajemy liśc laurowy, ziele angielskie i dusimy ok 40-50 minut. Gdy roladki będą już miękkie wyjmujemy je na chwilę. Do szklanki dajemy łyżkę mąki i trochę wody mieszamy żeby nie było grudek na koniec dodajemy łyżkę śmietany i wlewamy do garnka z sosem doprowadzamy do wrzenia co jakiś czas mieszając żeby się nie przypaliło. Z roladek zdejmujemy sznurek i wkładamy je do gotowego sosu. Można podawac z czerwoną kapustą i kluskami śląskimi. Smaczengo