Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z chipsami to moja kolejna propozycja na imprezową przekąskę. Dzięki posypce z chipsów są świetne w smaku i pięknie się prezentują.Idealnie sprawdzą się na desce przekąsek. Polecam serdecznie.
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 960
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1110
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10217
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 960
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1110
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10217
Składniki
Przygotowuję 2 placki tortilli. Na każdy nakładam dość obficie serem a następnie układam składniki. Ja przygotowałam 2 różne tortille. Pierwsza to papryka, sałata oraz szynka konserwowa a druga to papryka, sałata oraz ser żółty. Każdą roladkę z tortilli bardzo dokładnie zwijam i owijam folią spożywczą. Chowam do lodówki by nieco zmiękła i się usztywniła. Można też tak zostawić na całą noc. Po schłodzeniu każdą roladkę smaruję dookoła serkiem dość obficie by posypka z chipsów się przykleiła. Chipsy kruszę bardzo dobrą. Można przygotować z dwóch różnych chipsów. Najlepiej by miały dwa inne kolory np. z papryką i zielona cebulka. Każdy pasek tortilli dokładnie obtaczam w chipsach a następnie kroję na mniejsze kawałki. Tortillę można ułożyć na desce czy półmisku. Polecam serdecznie szczególnie na imprezę lub spotkanie ze znajomymi.