Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4154
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1136
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4154
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1136
Składniki
Ogórek zetrzyj na grubych oczkach tarki, odrobinę posól i połóż na gęstym sitku, żeby odciekła z niego woda.
Cukinie pokrój w cienkie plastry i usmaż na patelni grillowej po 1 minucie z każdej strony.
W jednej miseczce wymieszaj 100 g serka z posiekanymi ziołami i startym ogórkiem, startym na cienkich oczkach tarki czosnkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
W drugiej miseczce wymieszaj serek śmietankowy ze szczyptą ostrej i słodkiej papryki. Wymieszaj całość z pokrojoną w kostkę zieloną papryką, dopraw solą i pieprzem.
Układaj na początku plastra cukinii, 1 łyżeczkę przygotowanego serka z ogórkiem i zwijaj w rulony. Tak samo zrób z drugim farszem. Gotowe roladki układaj na talerzyku.