Do góry

Przekąski Przepis na:

Roladki z cukinii z serkiem śmietankowym z ziołami

Roladki z cukinii z serkiem śmietankowym z ziołami

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 98

Dodano:

Odsłon: 2193

Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"

Składniki

  • 2 cukinie
  • 1 ogórek
  • 1 opakowanie serka śmietankowego
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 obrany ząbek czosnku
  • szczypta ostrej papryki
  • szczypta słodkiej papryki
  • 1 papryka zielona
  • sól sodowo-potasowa
  • pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ogórek zetrzyj na grubych oczkach tarki, odrobinę posól i połóż na gęstym sitku, żeby odciekła z niego woda.

  2. Cukinie pokrój w cienkie plastry i usmaż na patelni grillowej po 1 minucie z każdej strony.

  3. W jednej miseczce wymieszaj 100 g serka z posiekanymi ziołami i startym ogórkiem, startym na cienkich oczkach tarki czosnkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

  4. W drugiej miseczce wymieszaj serek śmietankowy ze szczyptą ostrej i słodkiej papryki. Wymieszaj całość z pokrojoną w kostkę zieloną papryką, dopraw solą i pieprzem.

  5. Układaj na początku plastra cukinii, 1 łyżeczkę przygotowanego serka z ogórkiem i zwijaj w rulony. Tak samo zrób z drugim farszem. Gotowe roladki układaj na talerzyku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń