Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 749
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 780
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 446
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 749
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 780
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 446
Składniki
Ogórek zetrzyj na grubych oczkach tarki, odrobinę posól i połóż na gęstym sitku, żeby odciekła z niego woda.
Cukinie pokrój w cienkie plastry i usmaż na patelni grillowej po 1 minucie z każdej strony.
W jednej miseczce wymieszaj 100 g serka z posiekanymi ziołami i startym ogórkiem, startym na cienkich oczkach tarki czosnkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
W drugiej miseczce wymieszaj serek śmietankowy ze szczyptą ostrej i słodkiej papryki. Wymieszaj całość z pokrojoną w kostkę zieloną papryką, dopraw solą i pieprzem.
Układaj na początku plastra cukinii, 1 łyżeczkę przygotowanego serka z ogórkiem i zwijaj w rulony. Tak samo zrób z drugim farszem. Gotowe roladki układaj na talerzyku.