Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Składniki
Pierś kurczaka przeciąć na po-łówki. Każdą cienko rozbić, posolić i popieprzyć. Na mięsie ułożyć pocięte w paski kawałki papryki i kiełki rzeżuchy. Zwinąć roladki, spiąć je lub związać nitką. Cebulę obrać z łusek, pokroić w kostkę. Roladki przesmażyć ze wszystkich stron na gorącym oleju. Następnie ogień zmniejszyć, roladki podlać łyżką wody, obsypać cebulą, dodać łyżkę masła. Przykryć. Dusić ok. 15 minut. Danie podawać posypane surowymi kiełkami.