Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała i lekka przekąska
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3678
Ciasto Bałagan – znane także jako zebra albo babka marmurkowa – jest równie p...
Odsłon: 1471
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 165
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 320
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 180
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3678
Ciasto Bałagan – znane także jako zebra albo babka marmurkowa – jest równie p...
Odsłon: 1471
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 165
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 320
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 180
Składniki
Filety rozciąć na pół, nie przecinając do końca, tak, aby uzyskać jak największe płaty. Każdy lekko rozbić. Posmarować twarogiem utartym ze szczypiorkiem, solą i pieprzem.
Na warstwie serka ułożyć plastry szynki. Zwinąć roladki. Spiąć wykałaczkami lub owiązać nicią. Obsmażyć na oliwie. Wyjąć, trzymać w cieple.
Na patelnię włożyć posiekaną cebulę z czosnkiem i paprykę pokrojoną w kostkę. Przyprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Podsmażyć mieszając.
Dodać pokrojone w kostkę pomidory (obrane ze skóry). Na wierzchu ułożyć roladki i gałązki rozmarynu. Podlać wodą i dusić pod przykrycim 30 min.