Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szykuje się impreza sylwestrowa, a wy wciąż nie wiecie, czym zaskoczyć gości? Podajcie im te eleganckie roladki z szynki dojrzewającej. Pięknie się prezentują, a smakują równie dobrze.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 759
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 759
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Ogórka obierz i pokrój w słupki o wysokości do trzech centymetrów. Pomidory przekrój na połówki. Kozi ser pokrój w słupki o podobnej wielkości, co ogórki.
Na rozłożony plaster szynki (w 1/3 jego długości) połóż ogórka lub pomidora i ser. Zacznij zwijać roladkę od brzegu, na którym jest nadzienie.
Gotowe roladki wyłóż na paterę, przyozdób świeżymi ziołami (np. koperkiem) i czerwonym pieprzem