Do góry

Przekąski Przepis na:

Roladki z szynki faszerowane serem

Roladki z szynki faszerowane serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 628 Ocena: 5985

Dodano:

Odsłon: 13102

Masa z twarogu, majonezu i szczypiorkiem, owinięta w szynkę drobiową , to wyjątkowo pyszna ozdoba nie tylko świątecznego stołu.

Składniki

  • 8 plastrów szynki ( np. szynka z kurczaka)
  • 2 mini kostki smażona cebula Knorr
  • 20 dag twarogu tłustego
  • 2 łyżki majonezu
  • Posiekany szczypiorek
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Twaróg przekładamy do miski

  2. 2. Dokładamy posiekany szczypiorek, kostki knorr, majonez.

  3. 3. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, żeby powstała jednolita masa.
    4. Łyżeczką nakładamy masę na każdy plasterek szynki i ciasno zwijamy w rulon.

  4. 5. Każdy rulon przekroić na połowę i ułożyć na półmisku.
    6. Szyneczki gotowe.
    7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 02 stycznia 2018 Biorę 10, resztę zostawiam, bo też pewnie chciałabyś coś zjeść xD
Prosta rzecz, a jak cieszy i jak smakuje :D

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń