Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli za chwilę mają wpaść niespodziewani goście, a ty nie wiesz co zrobić to te roladki będą doskonałym rozwiązaniem. Szybkie i łatwe w przygotowaniu, a przy okazji bardzo smaczne :) Zawsze bardzo szybko znikają :)
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28941
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2199
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28941
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2199
Składniki
Żeby było naprawdę szybko najlepiej wykorzystać gotowe tortille. Smarujemy je cieniutko majonezem (może być też keczup lub sos czosnkowy przygotowany z jogurtu greckiego i zgniecionego ząbka czosnku) i nakładamy listki sałaty.
Następnie w zależności od fantazji na sałatę możemy położyć, szynkę lub ser żółty, albo pokrojony w kostkę ser feta. Aby tortille były bardziej kolorowe całość uzupełniamy pokrojonymi w kostkę warzywami -pomidor, ogórek, kolorowa papryka. Posypujemy solą i pieprzem. W opakowaniu są zwykle 4 tortille i każdą możemy zrobić z innymi składnikami.
Kiedy nałożymy już wszystkie składniki ( mniej więcej na 3/4 tortilli, żeby było łatwo ją zwinąć), delikatnie, ale dość ciasno, żeby się nie rozpadły zwijamy tortille, kroimy w ok 2,5 cm paski i układamy na półmisku. Są naprawdę smaczne :)