Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O matko jakie to pyszne, wykorzystajcie świeży szpinak!!! Ja robię w takiej wersji ale można dodać łososia wędzonego w plastrach.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10408
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3041
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2138
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 827
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10408
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3041
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2138
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 827
Składniki
Sparzyć szpinak i przełożyć na rozgrzaną patelnie, podsmażyć łącznie z czosnkiem ja dodaję dużo, doprawić do smaku i dodać ser feta.
ostudzony farsz wykładamy na gotowe ciasto francuskie i zwijamy w roladę. Brzegi oraz wierzch ciasta smarujemy żółtkiem.
wstawiamy do rozgrzanego piekarnika ok 180 stopni na opakowaniu od ciasta francuskiego jest napisane i pieczemy 30-40 min. Podpowiedz ja do 20 min kroję roladę w plastry i wstawiam na kolejne 20 min. Życzę smacznego