Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O matko jakie to pyszne, wykorzystajcie świeży szpinak!!! Ja robię w takiej wersji ale można dodać łososia wędzonego w plastrach.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 222
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 951
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 222
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 951
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4043
Składniki
Sparzyć szpinak i przełożyć na rozgrzaną patelnie, podsmażyć łącznie z czosnkiem ja dodaję dużo, doprawić do smaku i dodać ser feta.
ostudzony farsz wykładamy na gotowe ciasto francuskie i zwijamy w roladę. Brzegi oraz wierzch ciasta smarujemy żółtkiem.
wstawiamy do rozgrzanego piekarnika ok 180 stopni na opakowaniu od ciasta francuskiego jest napisane i pieczemy 30-40 min. Podpowiedz ja do 20 min kroję roladę w plastry i wstawiam na kolejne 20 min. Życzę smacznego