Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie boczek, nie szynka, nie ser czy pieczarki ... tym razem to pierś kurczaka i ciasto francuskie stworzyły te pyszne rollsy no i nie mogło obejść się bez sosu czosnkowego :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1060
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1006
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12910
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1060
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1006
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12910
Składniki
Pierś kurczaka ścinamy z grubości i cienko rozbijamy Następnie rozkładamy ją na całej powierzchni ciasta francuskiego Przyprawiamy pieprzem, solą oraz papryką wędzoną ostrą lub słodką wedle uznania Całość zwijamy w roladę i kroimy w ok 1,5 cm plastry Każdy z rollsów wkładamy jedną stroną do miseczki z sezamem i układamy na blasze
Pieczemy w 170 oC przez ok 30-35 minut Podajemy z sosem czosnkowym