Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc ostatnio w Pizza Hut zafascynowały mnie rollsy. Zaintrygowały mnie do tego stopnia, że jak najszybciej chciałam je zrobić po swojemu. Wyszło naprawdę smaczne i o dziwo, zapychające. Moja wersja różni się nieco od oryginału, bo zamiast sera cheddar dałam goudę i zamiast rozmarynu dałam zioła prowansalskie.
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 71
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 155
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 145
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 176
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 71
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 155
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 145
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 176
Składniki
Kilka łyżek majonezu i musztardy razem wymieszać. Proporcje wedle uznania. Placki tortilli delikatnie przypiekamy na patelni, następnie ciepły placek smarujemy powstałym sosem, posypujemy startymi serami, układamy szynkę i znów posypujemy serami i dodatkowo jeszcze ziołami. Wszystko zawijamy w ciasny rulon i wkładamy do piekarnika. Zapiekamy 15 minut, w 200 stopniach, na termoobiegu. Jeżeli macie piekarnik bez termoobiegu temperaturę podkręćcie do 220 stopni. :) Podawać pokrojone na mniejsze kawałki, na gorąco z sosem majonezowo - musztardowym.