Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc ostatnio w Pizza Hut zafascynowały mnie rollsy. Zaintrygowały mnie do tego stopnia, że jak najszybciej chciałam je zrobić po swojemu. Wyszło naprawdę smaczne i o dziwo, zapychające. Moja wersja różni się nieco od oryginału, bo zamiast sera cheddar dałam goudę i zamiast rozmarynu dałam zioła prowansalskie.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4265
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2549
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2230
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11202
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4265
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2549
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2230
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11202
Składniki
Kilka łyżek majonezu i musztardy razem wymieszać. Proporcje wedle uznania. Placki tortilli delikatnie przypiekamy na patelni, następnie ciepły placek smarujemy powstałym sosem, posypujemy startymi serami, układamy szynkę i znów posypujemy serami i dodatkowo jeszcze ziołami. Wszystko zawijamy w ciasny rulon i wkładamy do piekarnika. Zapiekamy 15 minut, w 200 stopniach, na termoobiegu. Jeżeli macie piekarnik bez termoobiegu temperaturę podkręćcie do 220 stopni. :) Podawać pokrojone na mniejsze kawałki, na gorąco z sosem majonezowo - musztardowym.