Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam Wam rolowany boczek pieczony do chleba zamiast sklepowej wędliny. Udało mi się kupić ładny kawałek boczku, co prawda był ze skórą ale to nie problem.
Boczek umyć, osuszyć i jeśli jest ze skórą to ją ściąć.
Cebulę i czosnek cieniutko pokroić.
Marynatę wymieszać i posmarować nią boczek ( więcej dać do środka ).
Na marynacie rozłożyć plasterki cebuli i czosnku.
Zwinąć roladę, związać sznurkiem wędliniarskim i posmarować resztą marynaty.
Tak przygotowany boczek umieścić w naczyniu żaroodpornym i wstawić do lodówki na 24 godziny.
Po upływie tego czasu naczynie z boczkiem wstawić do piekarnika, nastawić czas na 3 godziny a temperaturę na 190 stopni.
Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę aby boczek jeszcze ładnie się zrumienił.
Boczek wystudzić, wstawić do lodówki na kilka godzin aby się ładnie związał.
Kroić i podawać na zimno jako wędlinę do chleba.
Gotuję już kilkanaście lat. Gotowałem już rzeczy dziwne i niezwykłe, a także...
Odsłon: 243709
Mieszaliście kiedyś zupy żeby z dwóch zup zrobić jedną ? Ja właśnie dziś tak...
Odsłon: 258
Jeżeli lubicie zupy to czeka już na was przepis na moim blogu na który serdec...
Odsłon: 22
Mieszaliście kiedyś zupy żeby z dwóch zup zrobić jedną ? Ja właśnie dziś tak...
Odsłon: 258
Jeżeli lubicie zupy to czeka już na was przepis na moim blogu na który serdec...
Odsłon: 22
Składniki
Boczek umyć, osuszyć i jeśli jest ze skórą to ją ściąć. Cebulę i czosnek cieniutko pokroić. Marynatę wymieszać i posmarować nią boczek ( więcej dać do środka ). Na marynacie rozłożyć plasterki cebuli i czosnku. Zwinąć roladę, związać sznurkiem wędliniarskim i posmarować resztą marynaty. Tak przygotowany boczek umieścić w naczyniu żaroodpornym i wstawić do lodówki na 24 godziny. Po upływie tego czasu naczynie z boczkiem wstawić do piekarnika, nastawić czas na 3 godziny a temperaturę na 190 stopni. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę aby boczek jeszcze ładnie się zrumienił. Boczek wystudzić, wstawić do lodówki na kilka godzin aby się ładnie związał. Kroić i podawać na zimno jako wędlinę do chleba.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Paluchy z ciasta francuskiego
Przekąski
Szparagi w cieście francuskim
Przekąski
Nadziewane ziemniaczki z grilla
Przekąski
Wątrobowy torcik
Paluchy z ciasta francuskiego
Pyszna przekąska na wieczór czy spotkanie z znajomymi. Bedzie smakować każdemu:)
Odsłon: 32
Szparagi w cieście francuskim
Jeśli wiosna, to muszą być szparagi – zielone, chrupiące, najlepsze o tej por...
Odsłon: 81