Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam Wam rolowany boczek pieczony do chleba zamiast sklepowej wędliny. Udało mi się kupić ładny kawałek boczku, co prawda był ze skórą ale to nie problem.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14585
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19647
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14585
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19647
Składniki
Boczek umyć, osuszyć i jeśli jest ze skórą to ją ściąć. Cebulę i czosnek cieniutko pokroić. Marynatę wymieszać i posmarować nią boczek ( więcej dać do środka ). Na marynacie rozłożyć plasterki cebuli i czosnku. Zwinąć roladę, związać sznurkiem wędliniarskim i posmarować resztą marynaty. Tak przygotowany boczek umieścić w naczyniu żaroodpornym i wstawić do lodówki na 24 godziny. Po upływie tego czasu naczynie z boczkiem wstawić do piekarnika, nastawić czas na 3 godziny a temperaturę na 190 stopni. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę aby boczek jeszcze ładnie się zrumienił. Boczek wystudzić, wstawić do lodówki na kilka godzin aby się ładnie związał. Kroić i podawać na zimno jako wędlinę do chleba.