Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam Wam rolowany boczek pieczony do chleba zamiast sklepowej wędliny. Udało mi się kupić ładny kawałek boczku, co prawda był ze skórą ale to nie problem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8533
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10205
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 702
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8533
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10205
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 702
Składniki
Boczek umyć, osuszyć i jeśli jest ze skórą to ją ściąć. Cebulę i czosnek cieniutko pokroić. Marynatę wymieszać i posmarować nią boczek ( więcej dać do środka ). Na marynacie rozłożyć plasterki cebuli i czosnku. Zwinąć roladę, związać sznurkiem wędliniarskim i posmarować resztą marynaty. Tak przygotowany boczek umieścić w naczyniu żaroodpornym i wstawić do lodówki na 24 godziny. Po upływie tego czasu naczynie z boczkiem wstawić do piekarnika, nastawić czas na 3 godziny a temperaturę na 190 stopni. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę aby boczek jeszcze ładnie się zrumienił. Boczek wystudzić, wstawić do lodówki na kilka godzin aby się ładnie związał. Kroić i podawać na zimno jako wędlinę do chleba.