Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam Wam rolowany boczek pieczony do chleba zamiast sklepowej wędliny. Udało mi się kupić ładny kawałek boczku, co prawda był ze skórą ale to nie problem.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4329
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29467
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 191
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18934
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 819
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4329
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29467
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 191
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18934
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 819
Składniki
Boczek umyć, osuszyć i jeśli jest ze skórą to ją ściąć. Cebulę i czosnek cieniutko pokroić. Marynatę wymieszać i posmarować nią boczek ( więcej dać do środka ). Na marynacie rozłożyć plasterki cebuli i czosnku. Zwinąć roladę, związać sznurkiem wędliniarskim i posmarować resztą marynaty. Tak przygotowany boczek umieścić w naczyniu żaroodpornym i wstawić do lodówki na 24 godziny. Po upływie tego czasu naczynie z boczkiem wstawić do piekarnika, nastawić czas na 3 godziny a temperaturę na 190 stopni. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę aby boczek jeszcze ładnie się zrumienił. Boczek wystudzić, wstawić do lodówki na kilka godzin aby się ładnie związał. Kroić i podawać na zimno jako wędlinę do chleba.