Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
warzywa na obiad lub ciepłą kolację :) lekko i smacznie
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 21965
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 67
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 21965
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 67
Składniki
Dokładnie myję wszystkie warzywa. Wodę w dużym garnku doprowadzam do wrzenia. Od fasolki odcinam żyłki i gotuję 20 minut. Od kalafiora odcinam głąb i gotuję 15 minut. Od liści jarmużu odcinam żyłki i dorzucam do kalafiora na ostatnie 5 minut. Układam wszystko na talerzu i dodaję łyżkę masło, by roztopiło się na gorących warzywach. Przyprawy ? - niee... po co? tu jest tyle smaku i aromatu :)