Do góry

Przekąski Przepis na:

romanesco na zielono

romanesco na zielono

Autor:

Przepisów i artykułów: 254 Ocena: 2291

Dodano:

Odsłon: 636

warzywa na obiad lub ciepłą kolację :) lekko i smacznie

Składniki

  • kalafior romanesco - 1 szt
  • jarmuż - 3 liście
  • fasolka szparagowa - - garść ok. 200 g
  • kiełki słonecznika - garść
  • masło - 1 łyżka
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
romanesco na zielono

Przygotowanie

  1. Dokładnie myję wszystkie warzywa.
    Wodę w dużym garnku doprowadzam do wrzenia.
    Od fasolki odcinam żyłki i gotuję 20 minut.
    Od kalafiora odcinam głąb i gotuję 15 minut.
    Od liści jarmużu odcinam żyłki i dorzucam do kalafiora na ostatnie 5 minut.

    Układam wszystko na talerzu i dodaję łyżkę masło, by roztopiło się na gorących warzywach.
    Przyprawy ? - niee... po co? tu jest tyle smaku i aromatu :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 11 października 2017 Wspaniałe połączenie <3 Kocham, szczególnie na kolację <3

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 10 października 2017 Prosto, smacznie, zdrowo :)
Nie trzeba godzinami stać przy kuchni, by dobrze zjeść i niekoniecznie musi to być mięcho ;)
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń