Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
warzywa na obiad lub ciepłą kolację :) lekko i smacznie
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1731
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19559
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2065
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1731
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19559
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2065
Składniki
Dokładnie myję wszystkie warzywa. Wodę w dużym garnku doprowadzam do wrzenia. Od fasolki odcinam żyłki i gotuję 20 minut. Od kalafiora odcinam głąb i gotuję 15 minut. Od liści jarmużu odcinam żyłki i dorzucam do kalafiora na ostatnie 5 minut. Układam wszystko na talerzu i dodaję łyżkę masło, by roztopiło się na gorących warzywach. Przyprawy ? - niee... po co? tu jest tyle smaku i aromatu :)