Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
warzywa na obiad lub ciepłą kolację :) lekko i smacznie
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Dokładnie myję wszystkie warzywa. Wodę w dużym garnku doprowadzam do wrzenia. Od fasolki odcinam żyłki i gotuję 20 minut. Od kalafiora odcinam głąb i gotuję 15 minut. Od liści jarmużu odcinam żyłki i dorzucam do kalafiora na ostatnie 5 minut. Układam wszystko na talerzu i dodaję łyżkę masło, by roztopiło się na gorących warzywach. Przyprawy ? - niee... po co? tu jest tyle smaku i aromatu :)