Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznajcie prosty i szybki sposób na zrobienie pysznego pasztetu z warzyw, które zostały Wam po gotowaniu zupy. Czasem zastanawiamy się, co z nimi zrobić i gdy brakuje nam chęci lub pomysłu, po prostu je wyrzucamy. A szkoda! Bo wspaniale nadają się do recyklingowego pasztetu, który możecie zaserwować na przykład podczas Świąt. Pamiętajcie o tym, że warzywa zostawiły całą swoją moc w zupie, dlatego pasztet będzie potrzebował solidnej porcji przypraw.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336646
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3775
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422893
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2512
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336646
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3775
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422893
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2512
Składniki
Ostudzone warzywa pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do dużej miski.
Soczewicę i ryż ugotuj w osobnych garnkach. Dodaj do warzyw wraz z olejem. Zblenduj ręcznym blenderem na gładką masę. Jeśli posiadasz malakser, na pewno pójdzie Ci szybciej.
Dodaj płatki owsiane i migdały. Utwardzą i zbiją masę, dzięki czemu pasztet będzie się lepiej kroił. Dodaj grzyby, natkę pietruszki, sos sojowy i przyprawy. Ponownie zmiksuj.
Formę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż do niej pasztetową masę i piecz w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Po tym czasie wyłącz piekarnik i pozostaw uchylone drzwiczki piekarnika, aby pasztet powoli obniżał swoją temperaturę. Po wyjęciu, pasztet musi całkowicie wystygnąć, abyś mógł zacząć go kroić. Smacznego!