Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznajcie prosty i szybki sposób na zrobienie pysznego pasztetu z warzyw, które zostały Wam po gotowaniu zupy. Czasem zastanawiamy się, co z nimi zrobić i gdy brakuje nam chęci lub pomysłu, po prostu je wyrzucamy. A szkoda! Bo wspaniale nadają się do recyklingowego pasztetu, który możecie zaserwować na przykład podczas Świąt. Pamiętajcie o tym, że warzywa zostawiły całą swoją moc w zupie, dlatego pasztet będzie potrzebował solidnej porcji przypraw.
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4585
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 208
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 1454
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4585
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 208
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 1454
Składniki
Ostudzone warzywa pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do dużej miski.
Soczewicę i ryż ugotuj w osobnych garnkach. Dodaj do warzyw wraz z olejem. Zblenduj ręcznym blenderem na gładką masę. Jeśli posiadasz malakser, na pewno pójdzie Ci szybciej.
Dodaj płatki owsiane i migdały. Utwardzą i zbiją masę, dzięki czemu pasztet będzie się lepiej kroił. Dodaj grzyby, natkę pietruszki, sos sojowy i przyprawy. Ponownie zmiksuj.
Formę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż do niej pasztetową masę i piecz w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Po tym czasie wyłącz piekarnik i pozostaw uchylone drzwiczki piekarnika, aby pasztet powoli obniżał swoją temperaturę. Po wyjęciu, pasztet musi całkowicie wystygnąć, abyś mógł zacząć go kroić. Smacznego!