Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo pracochlonne,ale jaki efekt!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8598
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3036
Polecam.
Odsłon: 1825
Polecam.
Odsłon: 526
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8598
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3036
Polecam.
Odsłon: 1825
Polecam.
Odsłon: 526
Składniki
W garnku na oliwie szklimy posiekana cebule i czosnek.Wrzucamy dobrze osaczone na reczniku papierowym mieso,pokrojone w duza kostke o boku 4cm i smazymy na zloty kolor.Dodajemy przyprawy,zalewamy pomidorami,czerwonym winem i bulionem.Gotujemy 1,5 godziny na malym ogniu,az powstanie gesty sos.
W tym czasie kroimy balkazany w plastry o grubosci 1 cm i smazymy na patelni grillowej z obu stron.
Gdy mieso jest gotowe wyjmujemy je z sosu i ukladamy po jednym na brzegu baklazana,na nim po kawalku sera i zawijamy, tak aby ser byl z gory.
Dno naczynia do zapiekania zalewamy sosem pomidorowyn,ukladamy nasze ruloniki i zapiekamy okolo 30 min(180).