Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo pracochlonne,ale jaki efekt!
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21588
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21588
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Składniki
W garnku na oliwie szklimy posiekana cebule i czosnek.Wrzucamy dobrze osaczone na reczniku papierowym mieso,pokrojone w duza kostke o boku 4cm i smazymy na zloty kolor.Dodajemy przyprawy,zalewamy pomidorami,czerwonym winem i bulionem.Gotujemy 1,5 godziny na malym ogniu,az powstanie gesty sos.
W tym czasie kroimy balkazany w plastry o grubosci 1 cm i smazymy na patelni grillowej z obu stron.
Gdy mieso jest gotowe wyjmujemy je z sosu i ukladamy po jednym na brzegu baklazana,na nim po kawalku sera i zawijamy, tak aby ser byl z gory.
Dno naczynia do zapiekania zalewamy sosem pomidorowyn,ukladamy nasze ruloniki i zapiekamy okolo 30 min(180).