Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo pracochlonne,ale jaki efekt!
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40666
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1062
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3391
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40666
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1062
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3391
Składniki
W garnku na oliwie szklimy posiekana cebule i czosnek.Wrzucamy dobrze osaczone na reczniku papierowym mieso,pokrojone w duza kostke o boku 4cm i smazymy na zloty kolor.Dodajemy przyprawy,zalewamy pomidorami,czerwonym winem i bulionem.Gotujemy 1,5 godziny na malym ogniu,az powstanie gesty sos.
W tym czasie kroimy balkazany w plastry o grubosci 1 cm i smazymy na patelni grillowej z obu stron.
Gdy mieso jest gotowe wyjmujemy je z sosu i ukladamy po jednym na brzegu baklazana,na nim po kawalku sera i zawijamy, tak aby ser byl z gory.
Dno naczynia do zapiekania zalewamy sosem pomidorowyn,ukladamy nasze ruloniki i zapiekamy okolo 30 min(180).