Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obowiązkowa potrawa w wigilijnym menu :)
To pyszny sos na zimno, idealny do jajek, wędlin czy kanapek. Robi się go bły...
Odsłon: 326
To pyszny sos na zimno, idealny do jajek, wędlin czy kanapek. Robi się go bły...
Odsłon: 326
Składniki
Ryby rozmrażamy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na większe kawałki, posypujemy solą, pieprzem i odkładamy. Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Przekładamy do garnka i zalewamy wrzącą wodą, solimy, dodajemy ziele angielskie i listek laurowy. Gotujemy 15 - 20 min. W międzyczasie smażymy rybę: obtaczamy ją w mące i smażymy partiami na złoto na rozgrzanym oleju. Cebulę i pora kroimy w półplasterki i smażymy na patelni do miękkości, dodajemy ugotowane warzywa oraz koncentrat, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku. Na półmisek wykładamy ryby a na nie rozkładamy gorące warzywa. Studzimy i przechowujemy w lodówce. Rada: Potrawę najlepiej przygotować z wyprzedzeniem, aby nabrała smaku. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.