Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznie, zdrowo, lekko. Polecam nie tylko na święta.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2384
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4509
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1551
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 458
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2384
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4509
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1551
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 458
Składniki
Nastawić garnek z litrem do dwóch wody ( w trakcie gotowania trochę wygotuje się). Włoszczyznę obrać i umyć. Rybę pokroić na grube i spore kawałki. U mnie był dorsz, morszczuk. Do zimnej dobrze osolonej wody włożyć rybę, zagotować. Potem dodać umytą i osuszoną włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz do smaku. Zakryć i gotować tak jak rosół do dwóch, trzech godzin na małym ogniu. Gdy już powstanie dobra baza przecedzamy rosół, wyjmujemy rybę i warzywa.
Żelatynę rozpuścić w kubku z dodatkiem rosołu, wlać do przecedzonego rosołu i dobrze zamieszać, nie gotując. Rybę podzielić na nieduże kawałki, poukładać na dnie salaterek, na wierzch wsypać trochę rodzynek i kilka marchewek, cytrynę , koperek do dekoracji. Zalać rosołem z rozpuszczoną już żelatyną. Schłodzone lekko salaterki wkładamy do lodówki, aby żelatyna się ścięła. Smacznego :)