Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznie, zdrowo, lekko. Polecam nie tylko na święta.
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 40
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 82
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11878
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 204
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 40
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 82
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11878
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 204
Składniki
Nastawić garnek z litrem do dwóch wody ( w trakcie gotowania trochę wygotuje się). Włoszczyznę obrać i umyć. Rybę pokroić na grube i spore kawałki. U mnie był dorsz, morszczuk. Do zimnej dobrze osolonej wody włożyć rybę, zagotować. Potem dodać umytą i osuszoną włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz do smaku. Zakryć i gotować tak jak rosół do dwóch, trzech godzin na małym ogniu. Gdy już powstanie dobra baza przecedzamy rosół, wyjmujemy rybę i warzywa.
Żelatynę rozpuścić w kubku z dodatkiem rosołu, wlać do przecedzonego rosołu i dobrze zamieszać, nie gotując. Rybę podzielić na nieduże kawałki, poukładać na dnie salaterek, na wierzch wsypać trochę rodzynek i kilka marchewek, cytrynę , koperek do dekoracji. Zalać rosołem z rozpuszczoną już żelatyną. Schłodzone lekko salaterki wkładamy do lodówki, aby żelatyna się ścięła. Smacznego :)