Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznie, zdrowo, lekko. Polecam nie tylko na święta.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22348
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13903
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4346
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43314
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 536
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 467
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22348
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13903
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4346
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43314
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 536
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 467
Składniki
Nastawić garnek z litrem do dwóch wody ( w trakcie gotowania trochę wygotuje się). Włoszczyznę obrać i umyć. Rybę pokroić na grube i spore kawałki. U mnie był dorsz, morszczuk. Do zimnej dobrze osolonej wody włożyć rybę, zagotować. Potem dodać umytą i osuszoną włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz do smaku. Zakryć i gotować tak jak rosół do dwóch, trzech godzin na małym ogniu. Gdy już powstanie dobra baza przecedzamy rosół, wyjmujemy rybę i warzywa.
Żelatynę rozpuścić w kubku z dodatkiem rosołu, wlać do przecedzonego rosołu i dobrze zamieszać, nie gotując. Rybę podzielić na nieduże kawałki, poukładać na dnie salaterek, na wierzch wsypać trochę rodzynek i kilka marchewek, cytrynę , koperek do dekoracji. Zalać rosołem z rozpuszczoną już żelatyną. Schłodzone lekko salaterki wkładamy do lodówki, aby żelatyna się ścięła. Smacznego :)