Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rybę w warzywach zna każdy z nas, bo w takiej formie pojawia się na świątecznym/imieninowym stole. A co powiecie na rybę w leczo? Ja jestem na tak, jak dla mnie smakuje lepiej niż ta tradycyjna!
Składniki
Filety kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy obficie solą i pieprzem. Maczamy w jajku oraz w mące wymieszanej w bułką tartą. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu wykładając na ręcznik papierowy.
Paprykę kroimy w paski, cebulę w kostkę. Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na małych oczkach tarki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy, paprykę w proszku, liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz i vegetę. Zalewamy szklanką wody. Dusimy do miękkości warzyw przez około 30 minut. Dodajemy koncentrat.
W dużej misce lub dwóch miejszych układamy warstwami rybę oraz leczo na przemian do wyczerpania składników.