Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z morszczuka zrobiony w sosie pomidorowym z warzywami doprawiony przyprawami.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 341
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1407
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 341
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1407
Składniki
Wymyte, osuszone filety kroimy na połowę, przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym i obtaczamy w mące. Tak przygotowane kawałki ryby smażymy na gorącym oleju po 3 minuty z każdej strony.
Usmażone kawałki ryby przekładamy z patelni na talerz a na patelnię wkładamy pokrojoną w pół plastry cebule, paprykę pokrojoną w kostkę i suszone warzywa. Dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw i cebuli. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy, pół szklanki przegotowanej wody, mieszamy wszystko i jeszcze troszkę dusimy.
Jeżeli mamy już gotowy sos to usmażone kawałki ryby przekładamy warstwami, ryba, sos i tak do wykończenia. Pojemnik zamykamy i wstawiamy do lodówki żeby smaki się przegryzły. Po kilku godzinach możemy konsumować, najlepiej ze świeżym chlebkiem. Smacznego!!!