Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z morszczuka zrobiony w sosie pomidorowym z warzywami doprawiony przyprawami.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3823
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3823
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Wymyte, osuszone filety kroimy na połowę, przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym i obtaczamy w mące. Tak przygotowane kawałki ryby smażymy na gorącym oleju po 3 minuty z każdej strony.
Usmażone kawałki ryby przekładamy z patelni na talerz a na patelnię wkładamy pokrojoną w pół plastry cebule, paprykę pokrojoną w kostkę i suszone warzywa. Dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw i cebuli. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy, pół szklanki przegotowanej wody, mieszamy wszystko i jeszcze troszkę dusimy.
Jeżeli mamy już gotowy sos to usmażone kawałki ryby przekładamy warstwami, ryba, sos i tak do wykończenia. Pojemnik zamykamy i wstawiamy do lodówki żeby smaki się przegryzły. Po kilku godzinach możemy konsumować, najlepiej ze świeżym chlebkiem. Smacznego!!!