Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba w zalewie , kiedyś robiłam, następnie zapomniałam, by w końcu wrócić do tego bardzo smacznego dania. Jej zaletą jest również to,że może długo postać i w miarę upływu czasu nabiera odpowiedniego smaku.
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 441
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 33
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 141
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 242
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 441
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 33
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 141
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 242
Składniki
Rybę dzielimy na małe kawałki.Posypujemy przyprawą do ryb odstawiamy na 30 min. W miedzy czasie kroimy cebulę w krążki, paprykę w paski (szerokie), ogórek w talarki. Cebulę sparzamy w ok. 2 litrach wrzącej wody przez ok 5 min. a następnie na durszlaku przelewamy zimną wodą. Rybę obtaczamy w mące, jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju. W słoiku układamy warstwami kilka kawałków ryby , ogórki, papryka cebula i tak na zmianę Wszystkie składniki zalewy łączymy w garnku i zagotowujemy. Gorącą zalewą napełniamy słoiki. Zakręcamy. Po wystygnięciu odstawiamy do lodówki. Tak przygotowaną rybę możemy trzymać nawet miesiąc ( oczywiście jeśli wcześniej jej nie zjemy).