Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba w zalewie , kiedyś robiłam, następnie zapomniałam, by w końcu wrócić do tego bardzo smacznego dania. Jej zaletą jest również to,że może długo postać i w miarę upływu czasu nabiera odpowiedniego smaku.
Rybę dzielimy na małe kawałki.Posypujemy przyprawą do ryb odstawiamy na 30 min.
W miedzy czasie kroimy cebulę w krążki, paprykę w paski (szerokie), ogórek w talarki.
Cebulę sparzamy w ok. 2 litrach wrzącej wody przez ok 5 min. a następnie na durszlaku przelewamy zimną wodą.
Rybę obtaczamy w mące, jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju.
W słoiku układamy warstwami kilka kawałków ryby , ogórki, papryka cebula i tak na zmianę
Wszystkie składniki zalewy łączymy w garnku i zagotowujemy. Gorącą zalewą napełniamy słoiki. Zakręcamy. Po wystygnięciu odstawiamy do lodówki.
Tak przygotowaną rybę możemy trzymać nawet miesiąc ( oczywiście jeśli wcześniej jej nie zjemy).
Smaczna, zdrowa, delikatna ryba pieczona , doskonałe danie na piątek i nie ty...
Odsłon: 6675
Przepis dnia
Moje pierwsze w tym roku szparagi upolowane za 9,99! Ponieważ pogoda, jak na...
Odsłon: 3898
Przepis dnia
Pyszne, lekkie danie z cukinią w roli głównej. Nadziewane kaszą jaglaną i wa...
Odsłon: 8573
Pyszne ciasto z jabłkami w wersji z mąki razowej, a na dodatek bez cukru - su...
Odsłon: 8520
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 22
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 25
Przepis dnia
Moje pierwsze w tym roku szparagi upolowane za 9,99! Ponieważ pogoda, jak na...
Odsłon: 3898
Przepis dnia
Pyszne, lekkie danie z cukinią w roli głównej. Nadziewane kaszą jaglaną i wa...
Odsłon: 8573
Pyszne ciasto z jabłkami w wersji z mąki razowej, a na dodatek bez cukru - su...
Odsłon: 8520
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 22
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 25
Składniki
Rybę dzielimy na małe kawałki.Posypujemy przyprawą do ryb odstawiamy na 30 min. W miedzy czasie kroimy cebulę w krążki, paprykę w paski (szerokie), ogórek w talarki. Cebulę sparzamy w ok. 2 litrach wrzącej wody przez ok 5 min. a następnie na durszlaku przelewamy zimną wodą. Rybę obtaczamy w mące, jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju. W słoiku układamy warstwami kilka kawałków ryby , ogórki, papryka cebula i tak na zmianę Wszystkie składniki zalewy łączymy w garnku i zagotowujemy. Gorącą zalewą napełniamy słoiki. Zakręcamy. Po wystygnięciu odstawiamy do lodówki. Tak przygotowaną rybę możemy trzymać nawet miesiąc ( oczywiście jeśli wcześniej jej nie zjemy).
Przepisy Przekąski
Przekąski
Kwitnąca focaccia
Przekąski
Ciasto francuskie z fetą i szpinakiem
Przekąski
Paluchy z ciasta francuskiego
Przekąski
Szparagi w cieście francuskim
Kwitnąca focaccia
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 22
Ciasto francuskie z fetą i szpinakiem
Ciasto francuskie z fetą i szpinakiem to ekspresowe w wykonaniu danie, które...
Odsłon: 157