Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15699
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4730
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 399
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15699
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4730
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 399
Składniki
ugutować ryż w lekko osolonej wodzie. wypłukać go i odcedzić , jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce, a następnie wysmarować naczynie masłem obsypać bułką tartą, dać połowę ryżu na to porzucać płatki masła. dać połowę startych jabłek.przygnieść to z wierzchu ręką, posypać cukrem, cynamonem. czynność powturzyć i okryć naczenie folią aluminiową , piec ok 1,5 godziny