Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Składniki
Suszone grzyby myjemy, namaczamy, gotujemy i kroimy na małe kawałki. Pieczarki również myjemy i gotujemy z dodatkiem soli. Na bazie wywaru grzybowego gotujemy sos, dodając podsmażoną cebulę i słodką śmietankę.
Ryż zalewamy mlekiem i wodą, dodajemy masło, trochę soli i gotujemy na najmniejszym ogniu ok. 45 min. Doprawiamy pieprzem i odstawiamy do wystudzenia. Do przestudzonej masy dodajemy jajka, grzyby i pieczarki.
Przekładamy masę do wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem podłużnej blachy i pieczemy ok.45 min w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Podajemy na gorąco polane grzybowym sosem.