Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8798
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7601
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5186
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328391
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8798
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7601
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5186
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328391
Składniki
Suszone grzyby myjemy, namaczamy, gotujemy i kroimy na małe kawałki. Pieczarki również myjemy i gotujemy z dodatkiem soli. Na bazie wywaru grzybowego gotujemy sos, dodając podsmażoną cebulę i słodką śmietankę.
Ryż zalewamy mlekiem i wodą, dodajemy masło, trochę soli i gotujemy na najmniejszym ogniu ok. 45 min. Doprawiamy pieprzem i odstawiamy do wystudzenia. Do przestudzonej masy dodajemy jajka, grzyby i pieczarki.
Przekładamy masę do wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem podłużnej blachy i pieczemy ok.45 min w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Podajemy na gorąco polane grzybowym sosem.