Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 392
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 392
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Suszone grzyby myjemy, namaczamy, gotujemy i kroimy na małe kawałki. Pieczarki również myjemy i gotujemy z dodatkiem soli. Na bazie wywaru grzybowego gotujemy sos, dodając podsmażoną cebulę i słodką śmietankę.
Ryż zalewamy mlekiem i wodą, dodajemy masło, trochę soli i gotujemy na najmniejszym ogniu ok. 45 min. Doprawiamy pieprzem i odstawiamy do wystudzenia. Do przestudzonej masy dodajemy jajka, grzyby i pieczarki.
Przekładamy masę do wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem podłużnej blachy i pieczemy ok.45 min w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Podajemy na gorąco polane grzybowym sosem.