Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
WSZYSTKIE WARZYWA KROIMY WEDLE UZNANIA U MNIE JAK WIDAC NA ZDJĘCIU. SER KROIMY W KOSTKĘ, WARSTWAMI WSZYSTKO PO KOLEI UKŁADAMY.
POSYPUJEMY Z GÓRY SOLĄ (BARDZO MAŁO BO FETA JEST SŁONA, MOŻNA WOGÓLE NIE SOLIĆ), PIEPRZEM, ZIOŁAMI, POLEWAMY OLIWĄ I OCTEM I SAŁATKA GOTOWA.
BAGIETKĘ KROIMY NA MAŁE KAWAŁKI I SMARUJEMY GOTOWYM MASEŁKIEM Z ZIOŁAMI,CZOSNKIEM,JAKIE BĘDZIE W SKLEPIE (MOŻNA TEŻ SAMEMU PRZECIEŻ ZROBIĆ ALE JA TYM RAZEM POSZŁAM NA WYGODĘ), PIECZEMY W PIEKARNIKU CHWILĘ.
KOLACJA GOTOWA :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

niunia1821 31 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Zapomnialam napisac o cebulce która dodałam, a co do kapusty pekińskiej w mojej sałatce, hmmm jest ona zrobiona po mojemu,bylam w Grecji kilka razy i jadłam typowa sałatke grecka jednak w swojej kuchni czesto cos zmieniam, jak ktos woli to moze nie dawac kapusty wszystko wedle uznania.0 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchcik2 31 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Na zdjęciu, którego nie ma, nie widać jak jest pokrojony ser fetta. Ale wszyscy wiemy, jak się kroi w kostkę.0 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchcik2 31 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo lubię sałatkę grecką, ale pierwszy raz słyszę, żeby Grecy używali kapusty pekińskiej!!!!!!!!!!!!!!Klasyczna grecka sałatka t pomidor, ogórek cebulka, ser, przyprawy i dressing (lub jogurt grecki).
0 Kto głosował? | Odpowiedz