Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1236
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 174
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 474
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1236
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 174
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 474
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
3 łyżki przyprawy gyros dodać do oleju, zalać nim pierś z kurczaka pokrojonego w kostkę (nie za dużą), wstawić na godzinę do lodówki, następnie podsmażyć (oczywiście można odrazu smażyć bez wstawiania do lodówki, ale nie przesiąknie przyprawami), do miski na samo dno wsypać kurczaka (1 warstwa), następnie kapustę pekińską pokrojoną (2 warstwa), papryka czerwona pokrojona w kostkę oraz ogórka (3 warstwa), kapusta pekińska (4 warstwa), kukurydza i groszek (5 warstwa), kapusta pekińska (6 warstwa)! Sos: majonez, jogurt i wyciśnięty czosnek wymieszać i zalać po 2 i 4 warstwie. Natomiasat sos z konora do sałatek rozrobiony z olejem i wodą (przeważnie każdy tak się robi) zalać na samej górze po wrstwie 6. SMACZNEGO!