Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14031
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15886
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14031
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15886
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
3 łyżki przyprawy gyros dodać do oleju, zalać nim pierś z kurczaka pokrojonego w kostkę (nie za dużą), wstawić na godzinę do lodówki, następnie podsmażyć (oczywiście można odrazu smażyć bez wstawiania do lodówki, ale nie przesiąknie przyprawami), do miski na samo dno wsypać kurczaka (1 warstwa), następnie kapustę pekińską pokrojoną (2 warstwa), papryka czerwona pokrojona w kostkę oraz ogórka (3 warstwa), kapusta pekińska (4 warstwa), kukurydza i groszek (5 warstwa), kapusta pekińska (6 warstwa)! Sos: majonez, jogurt i wyciśnięty czosnek wymieszać i zalać po 2 i 4 warstwie. Natomiasat sos z konora do sałatek rozrobiony z olejem i wodą (przeważnie każdy tak się robi) zalać na samej górze po wrstwie 6. SMACZNEGO!