Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 69
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 54
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 159
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 69
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 54
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 159
Składniki
3 łyżki przyprawy gyros dodać do oleju, zalać nim pierś z kurczaka pokrojonego w kostkę (nie za dużą), wstawić na godzinę do lodówki, następnie podsmażyć (oczywiście można odrazu smażyć bez wstawiania do lodówki, ale nie przesiąknie przyprawami), do miski na samo dno wsypać kurczaka (1 warstwa), następnie kapustę pekińską pokrojoną (2 warstwa), papryka czerwona pokrojona w kostkę oraz ogórka (3 warstwa), kapusta pekińska (4 warstwa), kukurydza i groszek (5 warstwa), kapusta pekińska (6 warstwa)! Sos: majonez, jogurt i wyciśnięty czosnek wymieszać i zalać po 2 i 4 warstwie. Natomiasat sos z konora do sałatek rozrobiony z olejem i wodą (przeważnie każdy tak się robi) zalać na samej górze po wrstwie 6. SMACZNEGO!