Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta sałatka warstwowa
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 867
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 461
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10646
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 111
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 867
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 461
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10646
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 111
Składniki
3 łyżki przyprawy gyros dodać do oleju, zalać nim pierś z kurczaka pokrojonego w kostkę (nie za dużą), wstawić na godzinę do lodówki, następnie podsmażyć (oczywiście można odrazu smażyć bez wstawiania do lodówki, ale nie przesiąknie przyprawami), do miski na samo dno wsypać kurczaka (1 warstwa), następnie kapustę pekińską pokrojoną (2 warstwa), papryka czerwona pokrojona w kostkę oraz ogórka (3 warstwa), kapusta pekińska (4 warstwa), kukurydza i groszek (5 warstwa), kapusta pekińska (6 warstwa)! Sos: majonez, jogurt i wyciśnięty czosnek wymieszać i zalać po 2 i 4 warstwie. Natomiasat sos z konora do sałatek rozrobiony z olejem i wodą (przeważnie każdy tak się robi) zalać na samej górze po wrstwie 6. SMACZNEGO!