Szparagi z krewetkami ? Ależ tak.
Sałatka krewetkowa z awokado
Składniki
- 10 szparagów
- sok z 1 cytryny
- 125 ml oliwy z oliwek extra virgin
- sól
- pieprz
- 250 g mix sałaty
- 2 duże pomidory
- 1 pęczek rzodkiewek
- 3 awokado
- 20 szt krewetek
Składniki
- 10 szparagów
- sok z 1 cytryny
- 125 ml oliwy z oliwek extra virgin
- sól
- pieprz
- 250 g mix sałaty
- 2 duże pomidory
- 1 pęczek rzodkiewek
- 3 awokado
- 20 szt krewetek

Etapy przygotowania
Szparagi włożyłem do dużego garnka z wrzącą osoloną wodą. Gotowałem przez 5 minut na średnim ogniu. Dobrze osączyłem, osuszyłem papierowym ręcznikiem. Pokroiłem na małe kawałki. Sok z cytryny i 6 łyżek z oliwy wymieszałem w małej misce. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Sałatę, pomidory, rzodkiewki, awokado i szparagi rozłożyłem na talerzach. Oliwę pozostałą rozgrzałem na patelni na średnim ogniu. Wrzuciłem krewetki, smażyłem 5 minut, aż stały się miękkie. Krewetki ułożyłem na wierzchu sałatki , skropiłem sosem z oliwy i soku z cytryny. Oprószyłem solą i pieprzem.

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 18530
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 18530



Składniki
- 10 szparagów
- sok z 1 cytryny
- 125 ml oliwy z oliwek extra virgin
- sól
- pieprz
- 250 g mix sałaty
- 2 duże pomidory
- 1 pęczek rzodkiewek
- 3 awokado
- 20 szt krewetek
Szparagi włożyłem do dużego garnka z wrzącą osoloną wodą. Gotowałem przez 5 minut na średnim ogniu. Dobrze osączyłem, osuszyłem papierowym ręcznikiem. Pokroiłem na małe kawałki. Sok z cytryny i 6 łyżek z oliwy wymieszałem w małej misce. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Sałatę, pomidory, rzodkiewki, awokado i szparagi rozłożyłem na talerzach. Oliwę pozostałą rozgrzałem na patelni na średnim ogniu. Wrzuciłem krewetki, smażyłem 5 minut, aż stały się miękkie. Krewetki ułożyłem na wierzchu sałatki , skropiłem sosem z oliwy i soku z cytryny. Oprószyłem solą i pieprzem.
Bajecznie się prezentuje :)