Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi z krewetkami ? Ależ tak.
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 325
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9630
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6037
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 325
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9630
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6037
Składniki
Szparagi włożyłem do dużego garnka z wrzącą osoloną wodą. Gotowałem przez 5 minut na średnim ogniu. Dobrze osączyłem, osuszyłem papierowym ręcznikiem. Pokroiłem na małe kawałki. Sok z cytryny i 6 łyżek z oliwy wymieszałem w małej misce. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Sałatę, pomidory, rzodkiewki, awokado i szparagi rozłożyłem na talerzach. Oliwę pozostałą rozgrzałem na patelni na średnim ogniu. Wrzuciłem krewetki, smażyłem 5 minut, aż stały się miękkie. Krewetki ułożyłem na wierzchu sałatki , skropiłem sosem z oliwy i soku z cytryny. Oprószyłem solą i pieprzem.