Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania i praktyczna :)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4090
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416073
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2769
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4090
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416073
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2769
Składniki
Ogórki obrać, zetrzeć jak na mizerię. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce (grubsze oczka), cebulę pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać dobrze. Sól utrzeć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać do warzyw. Odstawić na 1/2 godziny. Przygotować marynatę: ocet+olej+cukier. Warzywa włożyć do słoików - nie wyciskać, dodać nawet po 1 łyżce wody z ogórków. Uzupełnić zalewą octową. Pasteryzować 10-15 min. w zależności od wielkości słoików.