Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania i praktyczna :)
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 122
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20717
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4408
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 122
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20717
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4408
Składniki
Ogórki obrać, zetrzeć jak na mizerię. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce (grubsze oczka), cebulę pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać dobrze. Sól utrzeć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać do warzyw. Odstawić na 1/2 godziny. Przygotować marynatę: ocet+olej+cukier. Warzywa włożyć do słoików - nie wyciskać, dodać nawet po 1 łyżce wody z ogórków. Uzupełnić zalewą octową. Pasteryzować 10-15 min. w zależności od wielkości słoików.