Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania i praktyczna :)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10569
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336877
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4640
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424540
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10569
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336877
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4640
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424540
Składniki
Ogórki obrać, zetrzeć jak na mizerię. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce (grubsze oczka), cebulę pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać dobrze. Sól utrzeć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać do warzyw. Odstawić na 1/2 godziny. Przygotować marynatę: ocet+olej+cukier. Warzywa włożyć do słoików - nie wyciskać, dodać nawet po 1 łyżce wody z ogórków. Uzupełnić zalewą octową. Pasteryzować 10-15 min. w zależności od wielkości słoików.