Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania i praktyczna :)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Ogórki obrać, zetrzeć jak na mizerię. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce (grubsze oczka), cebulę pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać dobrze. Sól utrzeć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać do warzyw. Odstawić na 1/2 godziny. Przygotować marynatę: ocet+olej+cukier. Warzywa włożyć do słoików - nie wyciskać, dodać nawet po 1 łyżce wody z ogórków. Uzupełnić zalewą octową. Pasteryzować 10-15 min. w zależności od wielkości słoików.