Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka porowo-pieczarkowa

Sałatka porowo-pieczarkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 101

Dodano:

Odsłon: 26216

Pyszna, szybka i do tego dość tania, bo jest jej dużo

Składniki

  • pieczarki, 10 sztuk
  • por, 1
  • cebula czerwona, 1 średnia
  • ogórki kiszone, 3 średnie
  • marchew, Pół
  • kukurydza, Puszka
  • groszek, Puszka
  • majonez, 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka porowo-pieczarkowa

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć i pokroić na dużą kostkę (ja kroję na 6 części). Usmażyć do czasu, aż zmiękną i się zrumienią. Odstawić do ostygnięcia.

  2. Pora pokroić w paski lub kostkę i sparzyć je gorącą wodą, aby nie były ostre. Przelać je zimna wodą. Odstawić, aby odciekła woda.

  3. Marchewkę zetrzeć na grubym tarku, ogórki pokroić w kostkę, cebulę pokroić w paski.

  4. Kukurydzę, groszek oraz resztę składników wymieszać w misce z majonezem, solą i pieprzem.

  5. Życzę smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 01 marca 2012 Ooo już wiem co jutro zrobię na kolację :) dzięki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń