Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1103
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1084
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13050
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1103
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1084
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13050
Składniki
Ser i szynkę pokroić w małą kostkę. Pomidor sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, miąższ pociąć w drobną kosteczkę. Papryki umyć, usunąć nasionka, miąższ również pokroić w drobną kosteczkę. Umyć, osuszyć ogórek, pociąć w słupki 1 cm długości. 2. Przygotować sos winegret: ocet utrzeć z solą i odrobiną pieprzu. Połączyć z oliwą. Dodać ulubione zioła i odstawić na chwilę. 3. W głębokiej misce wymieszać szynkę, ser, osączoną kukurydzę oraz pokrojone warzywa. Przygotowaną sałatkę przełożyć do ozdobnej salaterki, zalać sosem. Fantazyjnie udekorować świeżymi warzywami oraz listkami bazylii. Taka sałatka najlepiej smakuje podana z grzankami posmarowanymi masłem czosnkowym lub ziołowym.