Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka z sałatką śledziową i ciemnym pieczywem. Polecam.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1154
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1742
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5876
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1154
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1742
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5876
Składniki
Wszystkie składniki sałatki, śledzie, jabłko, pomidor suszony, cebula czerwona kroimy w kostkę, doprawiamy pieprzem i polewamy oliwą, mieszamy. Plasterki cytryny kroimy na połówki.
Z kromek chleba wycinamy 10 równych trójkątów. Układamy trójkąty z chleba na talerzu w kształcie koła. Na każdy kawałek kromki układamy pół plaster cytryny, w środku talerza gdzie stykają się końcówki kromek chleba, kładziemy papryczkę czereśniową.
Na pozostałej części kromki układamy sałatkę śledziową, całość posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego!!!