Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka śledziowa z ciemnym pieczywem i cytryną.

Sałatka śledziowa z ciemnym pieczywem i cytryną.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1649 Ocena: 24370

Dodano:

Odsłon: 267

Przystawka z sałatką śledziową i ciemnym pieczywem. Polecam.

Składniki

  • płaty śledziowe marynowane 2 szt.
  • jabłko ćwiartka
  • pomidory suszone 2 szt.
  • czerwona cebula kawałek
  • papryczka czereśniowa, marynowana 1 szt.
  • Pieprz ziołowy
  • cytryna 5 plasterków
  • ciemny chleb razowy 5 kromek
  • olej z pestek winogron 1 łyżeczka
  • Szczypiorek
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka śledziowa z ciemnym pieczywem i cytryną.

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki sałatki, śledzie, jabłko, pomidor suszony, cebula czerwona kroimy w kostkę, doprawiamy pieprzem i polewamy oliwą, mieszamy. Plasterki cytryny kroimy na połówki.

  2. Z kromek chleba wycinamy 10 równych trójkątów. Układamy trójkąty z chleba na talerzu w kształcie koła. Na każdy kawałek kromki układamy pół plaster cytryny, w środku talerza gdzie stykają się końcówki kromek chleba, kładziemy papryczkę czereśniową.

  3. Na pozostałej części kromki układamy sałatkę śledziową, całość posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń