Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Pokroić je w kostkę. Szynkę pokroić w paski, plastry ananasa w kostkę. Pory umyć, odkroić ciemne części i końcówki. Pokroić je w krążki. W wysokim szklanym naczyniu układać warstwowo: jajka, kukurydzę, pora, szynkę, ananasa. Każdą warstwę przełożyć majonezem. Na końcu sałatkę przykryć "koł-derką" ze startego żółtego sera i oz-dobić natką pietruszki. Sałatka nie wymaga przypraw - ma doskonale skomponowany smak.