Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cos nowego, swieze warzywa, zdrowe i ciekawe, jezeli ktos lubi kalafior, warto poznac jego surowa wersje. mniam mniam
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 473
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 908
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 207
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 473
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 908
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 207
Składniki
Papryke czerwona pieczemy w piekarniku 180 stopni przez okolo 20-25 minut. Po upieczeniu obieramy ze skorki i kroimy w paseczki okolo pol cm. Czekamy az ostygnie.Kalafior dzielimy na malutktkie kwiatki, cebule drobno siekamy, marchewke i seler kroimy w plasterki okolo 1-2 mm. Mieszamy oliwe z octem, mieszamy wszystkie skladniki razem, dodajemy sos, sol, pieprz do smaku. Odstawiamy na min, 1,5 h do lodowki, najlepsza jest jak jest cala noc , serwujemy i koniec. Salatka nadaje sie znakomicie na przekaske, do ryb z grilla.