Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja - 180 kcal
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7963
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1301
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13745
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7963
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1301
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13745
Składniki
Surowe piersi kurczaka dokładnie umyć. Zagotować w garnku osoloną wodę i do wrzącej włożyć mięso. Gotować je tak długo, aż będą całkiem miękkie. Wyjąć z garnka, odcedzić, pozostawić do wystygnięcia. W osobnym garnku ugotować opłukany ryż. Dodać trochą soli. Gdy będzie miękki, odcedzić, przelać zimną wodą. I niech odcieka. Piersi pokroić w drobną kostkę. Włożyć do salaterki. Do mięsa dodać ugotowany ryż. Odsączyć kukurydzę i ananasa z zalewy (najlepiej jak będą pokrojone w kostkę). Dołożyć do kurczaka i ryżu. Pokroić (też w kostkę) ogórki. Liście sałaty porwać na kawałki. Dodać do miski. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.