Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salceson zrobiony jest z golonek wieprzowych, policzków wieprzowych, skór z golonek i mięsa z kości od schabu.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3794
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 725
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3794
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 725
Składniki
Gotowanie: Mięsa zalewamy wodą do ich zakrycia, dodajemy sól, liście laurowe i ziele angielskie i gotujemy 60 minut, do miękkości mięs, nie rozgotowując. Ugotowane mięsa studzimy.
Rozdrabnianie: Mięsa oddzielamy od kości. Mięso obrane z kości z golonki i policzków wieprzowych kroimy w większą kostkę (2x2 lub 3x3 cm). Skórę kroimy w paski 5x2 cm. Przygotowanie salcesonu: Do rozdrobionego mięsa dodajemy 10 % wywaru od wagi farszu. Dodajemy przyprawy, mieszamy. W razie potrzeby możemy dosolić. Gotowym farszem napełniamy wcześniej przygotowane osłonki, dokładnie zawiązujemy końcówki.
Parzenie: Salceson parzymy w temperaturze 80 stopni Celsjusza do osiągnięcia temperatury w wewnątrz 68 stopni Celsjusza.
Studzenie: Salceson studzimy 30 minut w zimnej wodzie. Po ostudzeniu musimy docisnąć w dwóch równych deseczkach. Musimy ściśle obwiązać je sznurkiem i wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.
Smacznego !!!