Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieodłączny sos zielony w Meksyku z tomatillo, czyli miechunki pomidorowej.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 215
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4882
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4795
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44788
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 410
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 215
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4882
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4795
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44788
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 410
Składniki
Zebrałam miechunki.
Tomatillo obrałam , umyłam i z grubsza pokroiłam. Teoretycznie powinno się je podsmażyć lekko na patelni, ale i nie zawsze. Dodałam posiekany czosnek, cebulkę i papryczkę chili. Całość lekko zmalaksowałam. Doprawiłam solą, sokiem z cytryny i posiekaną natką. Sos jest wyborny do mięs, sałat i przekąsek.
Smacznego :)