Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieodłączny sos zielony w Meksyku z tomatillo, czyli miechunki pomidorowej.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 189
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21582
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 189
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21582
Składniki
Zebrałam miechunki.
Tomatillo obrałam , umyłam i z grubsza pokroiłam. Teoretycznie powinno się je podsmażyć lekko na patelni, ale i nie zawsze. Dodałam posiekany czosnek, cebulkę i papryczkę chili. Całość lekko zmalaksowałam. Doprawiłam solą, sokiem z cytryny i posiekaną natką. Sos jest wyborny do mięs, sałat i przekąsek.
Smacznego :)