Do góry

Przekąski Przepis na:

Salsa verde meksykańska

Salsa verde meksykańska

Autor:

Przepisów i artykułów: 745 Ocena: 15403

Dodano:

Odsłon: 137

Nieodłączny sos zielony w Meksyku z tomatillo, czyli miechunki pomidorowej.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Salsa verde meksykańska

Przygotowanie

  1. Zebrałam miechunki.

  2. Tomatillo obrałam , umyłam i z grubsza pokroiłam. Teoretycznie powinno się je podsmażyć lekko na patelni, ale i nie zawsze.
    Dodałam posiekany czosnek, cebulkę i papryczkę chili.
    Całość lekko zmalaksowałam. Doprawiłam solą, sokiem z cytryny i posiekaną natką.
    Sos jest wyborny do mięs, sałat i przekąsek.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń