Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieodłączny sos zielony w Meksyku z tomatillo, czyli miechunki pomidorowej.
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 291
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 439
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 291
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 439
Składniki
Zebrałam miechunki.
Tomatillo obrałam , umyłam i z grubsza pokroiłam. Teoretycznie powinno się je podsmażyć lekko na patelni, ale i nie zawsze. Dodałam posiekany czosnek, cebulkę i papryczkę chili. Całość lekko zmalaksowałam. Doprawiłam solą, sokiem z cytryny i posiekaną natką. Sos jest wyborny do mięs, sałat i przekąsek.
Smacznego :)