Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieodłączny sos zielony w Meksyku z tomatillo, czyli miechunki pomidorowej.
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15335
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 242
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 717
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15335
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 242
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 717
Składniki
Zebrałam miechunki.
Tomatillo obrałam , umyłam i z grubsza pokroiłam. Teoretycznie powinno się je podsmażyć lekko na patelni, ale i nie zawsze. Dodałam posiekany czosnek, cebulkę i papryczkę chili. Całość lekko zmalaksowałam. Doprawiłam solą, sokiem z cytryny i posiekaną natką. Sos jest wyborny do mięs, sałat i przekąsek.
Smacznego :)