Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salsa z natki pietruszki to coś pomiędzy salsą, pastą warzywną i pesto. Z wyglądu i ze względu na surowe składniki kojarzy się z salsą cruda, ale ma też coś wspólnego z pesto czy pastą do chleba, choć nie ma tak kremowej konsystencji, ale właśnie to moim zdaniem nadaje jej bardziej wyrazistego smaku. Wykonana w ciągu kilku minut, ma wszechstronne zastosowanie w kuchni.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 803
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1656
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6184
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8968
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 803
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1656
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6184
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8968
Składniki
Natke pietruszki, szalotke, pomidory, chili i migdaly drobno posiekac. Wszystkie przygotowane skladniki wymieszac i posypac startym chrzanem i parmezanem, dodac oliwe z oliwek i doprawić sokiem z cytryny i sola.
Salsa smakuje ze swiezymi pomidorami, pieczonymi warzywami lub z chlebem, Dobrze komponuje sie równiez z ryba lub miesem albo sluzy jako dip do tortilli i tacos.