Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salsa z natki pietruszki to coś pomiędzy salsą, pastą warzywną i pesto. Z wyglądu i ze względu na surowe składniki kojarzy się z salsą cruda, ale ma też coś wspólnego z pesto czy pastą do chleba, choć nie ma tak kremowej konsystencji, ale właśnie to moim zdaniem nadaje jej bardziej wyrazistego smaku. Wykonana w ciągu kilku minut, ma wszechstronne zastosowanie w kuchni.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Natke pietruszki, szalotke, pomidory, chili i migdaly drobno posiekac. Wszystkie przygotowane skladniki wymieszac i posypac startym chrzanem i parmezanem, dodac oliwe z oliwek i doprawić sokiem z cytryny i sola.
Salsa smakuje ze swiezymi pomidorami, pieczonymi warzywami lub z chlebem, Dobrze komponuje sie równiez z ryba lub miesem albo sluzy jako dip do tortilli i tacos.