Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1052
Polecam.
Odsłon: 1005
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 771
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1052
Polecam.
Odsłon: 1005
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 771
Składniki
Sardynki łatwo się czyści, przy odcinaniu łebka, wychodzi zawartość i przy okazji można wyjąć kręgosłup. Ciasto to rozmieszane jajo z mąką i wodą, z solą i czosnkiem, suszonym do smaku.
Przy okazji innej potrawy usmażyłam je na głębszym tłuszczu ale można też zwyczajnie.
Smacznego :)