Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 1470
Dodano: 12.07.2017
Odsłon: 3159
1-2 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
pierś z kurczaka myjemy,osuszamy,kroimy na podłużne,grubsze kawałki,delikatnie rozbijamy,formujemy szaszłyki,posypujemy kurkumą,pieprzem cytrynowym,delikatnie oprószamy chilli,nacieramy sosem ostrygowym i zanurzamy w mleku kokosowym na ok godzinę
po godzinie wyjmujemy kawałki mięsa z mleka kokosowego,nadziewamy na patyczki i smażymy do zrumienienia na oleju ryżowym
podajemy z ryżem jaśminowym ( albo bez,w zależności jak lubimy ),posiekaną kolendrą i mini sałatką z drobno pokrojonego ogórka,czerwonej cebulki ,świeżego chillii i selera naciowego
Smacznego ;-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (10)

Docherro 14 lipca 2017Zgłoś do usunięcia
Przepyszne...:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 13 lipca 2017Zgłoś do usunięcia
Doskonałe! Wyraziste, aromatyczne i niezwykle pyszne! O mniam! <3 Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Bellapi 13 lipca 2017Zgłoś do usunięcia
o tak dołączam się do reszty :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 13 lipca 2017Zgłoś do usunięcia
Nooo, od razu zachciało mi się grilla, zgadzam się z przedmówcą :D. Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Facet_w_kuchni 13 lipca 2017Zgłoś do usunięcia
Pewnie równie pyszne będą z grilla :-) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz