Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szaszłyczki po tajsku z marynowanym w kurkumie kurczakiem,pachnące kolendrą,super przekąska na gorące dni ;-)
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 183
Bitki z mięsa z sosem pieczeniowym, podane z kaszą pęczak i sałatką z czerwon...
Odsłon: 191
Pieczony kurczak cytrynowy to danie dla wielbicieli wyrazistych, nieco orient...
Odsłon: 10214
Chleb z mąki lnianej. Ja swój chleb ukroiłam jeszcze gorący więc jest trochę...
Odsłon: 60
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 183
Bitki z mięsa z sosem pieczeniowym, podane z kaszą pęczak i sałatką z czerwon...
Odsłon: 191
Pieczony kurczak cytrynowy to danie dla wielbicieli wyrazistych, nieco orient...
Odsłon: 10214
Chleb z mąki lnianej. Ja swój chleb ukroiłam jeszcze gorący więc jest trochę...
Odsłon: 60
Składniki
pierś z kurczaka myjemy,osuszamy,kroimy na podłużne,grubsze kawałki,delikatnie rozbijamy,formujemy szaszłyki,posypujemy kurkumą,pieprzem cytrynowym,delikatnie oprószamy chilli,nacieramy sosem ostrygowym i zanurzamy w mleku kokosowym na ok godzinę
po godzinie wyjmujemy kawałki mięsa z mleka kokosowego,nadziewamy na patyczki i smażymy do zrumienienia na oleju ryżowym
podajemy z ryżem jaśminowym ( albo bez,w zależności jak lubimy ),posiekaną kolendrą i mini sałatką z drobno pokrojonego ogórka,czerwonej cebulki ,świeżego chillii i selera naciowego Smacznego ;-)