Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szaszłyczki po tajsku z marynowanym w kurkumie kurczakiem,pachnące kolendrą,super przekąska na gorące dni ;-)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Składniki
pierś z kurczaka myjemy,osuszamy,kroimy na podłużne,grubsze kawałki,delikatnie rozbijamy,formujemy szaszłyki,posypujemy kurkumą,pieprzem cytrynowym,delikatnie oprószamy chilli,nacieramy sosem ostrygowym i zanurzamy w mleku kokosowym na ok godzinę
po godzinie wyjmujemy kawałki mięsa z mleka kokosowego,nadziewamy na patyczki i smażymy do zrumienienia na oleju ryżowym
podajemy z ryżem jaśminowym ( albo bez,w zależności jak lubimy ),posiekaną kolendrą i mini sałatką z drobno pokrojonego ogórka,czerwonej cebulki ,świeżego chillii i selera naciowego Smacznego ;-)