Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szaszłyczki po tajsku z marynowanym w kurkumie kurczakiem,pachnące kolendrą,super przekąska na gorące dni ;-)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10887
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6248
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13188
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4931
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10887
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6248
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13188
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4931
Składniki
pierś z kurczaka myjemy,osuszamy,kroimy na podłużne,grubsze kawałki,delikatnie rozbijamy,formujemy szaszłyki,posypujemy kurkumą,pieprzem cytrynowym,delikatnie oprószamy chilli,nacieramy sosem ostrygowym i zanurzamy w mleku kokosowym na ok godzinę
po godzinie wyjmujemy kawałki mięsa z mleka kokosowego,nadziewamy na patyczki i smażymy do zrumienienia na oleju ryżowym
podajemy z ryżem jaśminowym ( albo bez,w zależności jak lubimy ),posiekaną kolendrą i mini sałatką z drobno pokrojonego ogórka,czerwonej cebulki ,świeżego chillii i selera naciowego Smacznego ;-)