Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab po warszawsku z pastą jajeczno- chrzanową. Idealny na Święta i imprezy. Smaczna i efektowna przekąska na świąteczny stół ,zachwyci nie tylko smakiem,ale i wyglądem gości.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 805
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2830
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 942
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1684
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14592
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 805
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2830
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 942
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1684
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14592
Składniki
Schab natrzeć miksturą i pozostawić na noc w lodówce. Następnego dnia , mięso upiec w rękawie ok. 1.15 h i studzić. Wywar spod mięsa przecedzić i rozpuścić w nim żelatynę ( jeśli jest zbyt mało wywaru trzeba uzupełnić wodą ) Następnie, mięso pokroić w plastry ok 2cm . Każdy plaster ma mieć zrobioną tzw. kieszonkę. Składniki na farsz połączyć razem i napełnić kieszonki napełnić farszem. Zalepić szczypiorkiem. Ułożyć na półmisku i zalać tężejącą galaretką Udekorować wedle uznania Smacznego.