Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab po warszawsku z pastą jajeczno- chrzanową. Idealny na Święta i imprezy. Smaczna i efektowna przekąska na świąteczny stół ,zachwyci nie tylko smakiem,ale i wyglądem gości.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11956
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16440
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5281
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11956
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16440
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5281
Składniki
Schab natrzeć miksturą i pozostawić na noc w lodówce. Następnego dnia , mięso upiec w rękawie ok. 1.15 h i studzić. Wywar spod mięsa przecedzić i rozpuścić w nim żelatynę ( jeśli jest zbyt mało wywaru trzeba uzupełnić wodą ) Następnie, mięso pokroić w plastry ok 2cm . Każdy plaster ma mieć zrobioną tzw. kieszonkę. Składniki na farsz połączyć razem i napełnić kieszonki napełnić farszem. Zalepić szczypiorkiem. Ułożyć na półmisku i zalać tężejącą galaretką Udekorować wedle uznania Smacznego.