Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Użyłam smalcu gęsiego, bo wiadomo, że schab jest mięsem bardzo suchym. Dla ułatwienia, włożyłam go do siatki wędliniarskiej, by mi się całkowicie nie rozpadł po wyjęciu z piekarnika.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1740
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 106
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 63
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1740
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 106
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 63
Składniki
Gęsi smalec utrzeć z solą, pieprzem, słodką papryką i suszonym czosnkiem. Natrzeć porządnie schab . Owinąć folią i włożyć na noc do lodówki. Mocno zrumienić na rozgrzanym gęsim smalcu z obu stron. Przełożyć do siatki wędliniarskiej i włożyć do rękawa razem z tłuszczem na którym się rumienił. Piec wolno - 3, 5 godziny w tem. 160 stopni. Na pół godziny przed końcem pieczenia rękaw rozciąć i schab posmarować miodem zmieszanym z musztardą. Włókna schabu powinny się po upieczeniu rozlatywać.