Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22233
Dodano: 31.03.2008
Odsłon: 7133
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Tartą bułkę wymieszać na talerzu z parmezanem, dodać przyprawę, sól i pieprz. Do salaterki wbić jaj-ko, roztrzepać widelcem. Plastry sera panierować najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej wy-mieszanej z parmezanem. Rozgrzać olej na patelni. Smażyć opa-nierowane kotlety z obu stron na złoty kolor. Podawać od razu, jeszcze gorące, z dodatkiem surówek i ryżu ugotowanego na sypko al- bo usmażonych ziemniaków. Gotowe danie udekorować natką pietruszki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

anad1972 01 kwietnia 2008Zgłoś do usunięcia
Należy dodać,że kotlety smaży się w głębokim tłuszczu.Reszta jest OK . Polecam spróbować również ser pleśniowy typu Camembert.0 Kto głosował? | Odpowiedz