Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 12112
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 109
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 711
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 8619
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 78
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 12112
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 109
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 711
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 8619
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 78
Składniki
Ugotowałem 4 jajka na twardo. Ostudziłem, obrałem. Mięso , jajko i cebulę posiekaną na drobno , bułkę tartą , koperek , musztardę wyrobiłem na gładką masę . Doprawiłem pieprzem i solą. Odstawiłem na pół godziny aby składniki się „przegryzły”. Potem masę mięsną podzieliłem na 4 części. Każde jajko obtoczyłem równomiernie masą mięsną ( przed panierowaniem jajka obtoczyłem mąką ). Panierowałem kolejno : mąka , rozbełtane jajko i bułka tarta (standard ). Dokładnie docisnąłem panierkę. Włożyłem na rozgrzany tłuszcz i smażyłem do uzyskania mocno złotego koloru. Aby uzyskać lepszy kolor dodałem do bułki tartej słodkiej papryki. Po usmażeniu osączyłem na papierowym ręczniku , ostudziłem.