Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424654
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10598
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336897
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4680
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424654
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10598
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336897
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4680
Składniki
Ugotowałem 4 jajka na twardo. Ostudziłem, obrałem. Mięso , jajko i cebulę posiekaną na drobno , bułkę tartą , koperek , musztardę wyrobiłem na gładką masę . Doprawiłem pieprzem i solą. Odstawiłem na pół godziny aby składniki się „przegryzły”. Potem masę mięsną podzieliłem na 4 części. Każde jajko obtoczyłem równomiernie masą mięsną ( przed panierowaniem jajka obtoczyłem mąką ). Panierowałem kolejno : mąka , rozbełtane jajko i bułka tarta (standard ). Dokładnie docisnąłem panierkę. Włożyłem na rozgrzany tłuszcz i smażyłem do uzyskania mocno złotego koloru. Aby uzyskać lepszy kolor dodałem do bułki tartej słodkiej papryki. Po usmażeniu osączyłem na papierowym ręczniku , ostudziłem.