Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 34
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 95
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 904
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 34
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 95
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 904
Składniki
Ugotowałem 4 jajka na twardo. Ostudziłem, obrałem. Mięso , jajko i cebulę posiekaną na drobno , bułkę tartą , koperek , musztardę wyrobiłem na gładką masę . Doprawiłem pieprzem i solą. Odstawiłem na pół godziny aby składniki się „przegryzły”. Potem masę mięsną podzieliłem na 4 części. Każde jajko obtoczyłem równomiernie masą mięsną ( przed panierowaniem jajka obtoczyłem mąką ). Panierowałem kolejno : mąka , rozbełtane jajko i bułka tarta (standard ). Dokładnie docisnąłem panierkę. Włożyłem na rozgrzany tłuszcz i smażyłem do uzyskania mocno złotego koloru. Aby uzyskać lepszy kolor dodałem do bułki tartej słodkiej papryki. Po usmażeniu osączyłem na papierowym ręczniku , ostudziłem.