Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do ryb i drobiu. Sprawdza się także jako przekąska.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118849
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8748
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3186
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2604
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118849
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8748
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3186
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2604
Składniki
Selery po umyciu oczyściłem, łodygi pokroiłem na kawałki długości ok. 5 cm, trochę natki posiekałem. Morele zagotowałem z ¼ l wody, łyżeczką soli i skórką cytrynową. Kawałki selera oraz paski moreli gotowałem w winie na małym ogniu przez 10-15 minut, po tym czasie wyjąłem seler i morele. 50 ml wywaru wymieszałem z 3 łyżkami i sokiem z cytryny, solą , pieprzem i olejem. Sosem polałem jarzynkę, posypałem natką selera. Można podać zarówno na ciepło jak i na zimno.