Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do ryb i drobiu. Sprawdza się także jako przekąska.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5730
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4535
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 225
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5730
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4535
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 225
Składniki
Selery po umyciu oczyściłem, łodygi pokroiłem na kawałki długości ok. 5 cm, trochę natki posiekałem. Morele zagotowałem z ¼ l wody, łyżeczką soli i skórką cytrynową. Kawałki selera oraz paski moreli gotowałem w winie na małym ogniu przez 10-15 minut, po tym czasie wyjąłem seler i morele. 50 ml wywaru wymieszałem z 3 łyżkami i sokiem z cytryny, solą , pieprzem i olejem. Sosem polałem jarzynkę, posypałem natką selera. Można podać zarówno na ciepło jak i na zimno.