Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smakowita przekąska do grilla jak i do poczęstunku przyjaciół lub znajomych. Szybko znika.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1180
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 142
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 459
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 70
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1180
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 142
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 459
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 70
Składniki
Przygotowujemy odpowiedniej wielkości naczynie szklane. Serki camembert kroimy w ósemki i układamy na przemian z cebulką czerwoną, ziołami prowansalskimi w naczyniu szklanym (w moim przypadku był słoik z klamrą). Następnie dodajemy szczyptę soli, pieprzu, obcjonalnie chili, zalewamy bardzo dobrej jakości olejem lub oliwą z oliwek, zamykamy i odstawiamy na 2 tygodnie do lodówki. Po tym czasie aromatyczne serki wraz z olejem lub oliwą są gotowe do degustacji.
Uwagi: Po zjedzeniu serka, oleju nie wylewamy, można maczać z chlebkiem, użyć do sałatki warzywnej lub do zrobienia następnego serka.