Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smakowita przekąska do grilla jak i do poczęstunku przyjaciół lub znajomych. Szybko znika.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6418
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6418
Składniki
Przygotowujemy odpowiedniej wielkości naczynie szklane. Serki camembert kroimy w ósemki i układamy na przemian z cebulką czerwoną, ziołami prowansalskimi w naczyniu szklanym (w moim przypadku był słoik z klamrą). Następnie dodajemy szczyptę soli, pieprzu, obcjonalnie chili, zalewamy bardzo dobrej jakości olejem lub oliwą z oliwek, zamykamy i odstawiamy na 2 tygodnie do lodówki. Po tym czasie aromatyczne serki wraz z olejem lub oliwą są gotowe do degustacji.
Uwagi: Po zjedzeniu serka, oleju nie wylewamy, można maczać z chlebkiem, użyć do sałatki warzywnej lub do zrobienia następnego serka.