Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W Wielkanoc wszystko smakuje inaczej,bardziej odświętnie,którego smaku nie da się odtworzyć w ciągu całego roku.To jest magia świąt na które czekamy cały rok. W święta wielkanocne najczęściej przygotowujemy barszcz biały z chrzanem,kiełbasą i jajkami, pasztet z żurawiną,mazurki,baby i jajka które podaje inaczej jak zwykle,które królują na naszych stołach. Nie ma przesady w stwierdzeniu możemy je łączyć prawie ze wszystkimi dodatkami, mięsem, rybami,warzywami, owocami,serami. W wyniku połączenia składników powstała pyszna rolada jajeczna, która ozdobi wielkanocny stół, będzie pyszną jedną z mniej kalorycznych przystawek na świątecznym stole. Połączenie jajek,warzyw i sera okazało się strzałem w dziesiątkę. Rolada wyszła delikatna, lekka, kolorowa i pyszna w smaku. Dla mnie genialne połączenie, które serdecznie Wam polecam.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1015
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1015
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości zimnej wody. Wszystkie składniki twaróg,ser pleśniowy,masło i śmietanę wkładamy do malaksera,miksujemy aż masa będzie jednolita. Przekładamy do miski, dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Warzywa kroimy w drobną kostkę,dodajemy groszek,mini marchewki,czosnek pokrojony dokładnie mieszamy. Do masy serowej dodajemy warzywa staranie mieszamy.Podłużną formę wykładamy folią spożywczą, na dno wykładamy cześć serowej masy,na niej położyć ugotowane na twardo jajka,przykryć pozostałą masą wyrównać.Schłodzić w lodówce.