Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani w Nowym Roku!!! Otwieram 2016 przepisem na pyszną przekąskę lub przystawkę z ciasta francuskiego. Przygotujemy serowe paluchy.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22671
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15021
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44981
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 674
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 772
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22671
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15021
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44981
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 674
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 772
Składniki
Zaczynam od rozkłócenia jajka w miseczce. Następnie do tartego żółtego sera dosypuję paprykę i wszystko dobrze mieszam. Rozwijam arkusz ciasta francuskiego i cały smaruję rozbełtanym jajkiem za pomocą pędzelka. Teraz rozkładam na cieście warstwę sera z papryką. Wykorzystuję tylko połowę sera, staram się go rozłożyć równomiernie, a następnie delikatnie dociskam, aby ser przykleił się do ciasta. Nakrywam wszystko drugim arkuszem ciasta francuskiego i ponownie smaruję go rozbełtanym jajkiem i rozkładam resztę sera.
Za pomocą noża do pizzy odcinam paski ciasta szerokości około 1,5cm. (Tnę ciasto wszerz). Każdy pasek chwytam za oba końce, lekko ściskam i skręcam w przeciwnych kierunkach. Powstają spiralki, które układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładam je do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na około 15 minut.
Gotowe paluchy serowe są złote, chrupiące i bardzo serowe. Można je podawać ustawione pionowo w szklance lub ułożone na talerzu. Mogą być przystawką lub samodzielną przekąską. Smacznego!!!