Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Smaczna przystawka ,nie tylko od święta
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 138
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 105
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16095
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 67
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 178
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 685
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 138
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 105
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16095
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 67
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 178
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 685
Składniki
Z serka , masła i parmezanu zagniotłem ciasto . Owinąłem folią i wstawiłem do lodówki na 30 minut. Marchewkę obrałem , starłem na drobnych oczkach , dymkę drobno posiekałem. Na patelni rozgrzałem oliwę , dodałem warzywa i smażyłem na małym ogniu. Kiełbaski obrałem ze skórki , rozdrobniłem , śliwki pokroiłem drobno , dodałem wszystko do warzyw i dalej smażyłem . Przyprawiłem solą i pieprzem. Ciasto odwinąłem z folii i cienko rozwałkowałem , podsypując mąką . Wyciąłem z ciasta kółka ok. 10 cm , nałożyłem farsz i zlepiłem brzegi . Pierogi ułożyłem na blasze wyłożonej pergaminem . Wysmarowałem rozmąconym żółtkiem . Piekłem ok. 25 min. w temperaturze 200 stopni C.