Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Smaczna przystawka ,nie tylko od święta
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8022
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 355
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3506
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 632
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8022
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 355
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3506
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 632
Składniki
Z serka , masła i parmezanu zagniotłem ciasto . Owinąłem folią i wstawiłem do lodówki na 30 minut. Marchewkę obrałem , starłem na drobnych oczkach , dymkę drobno posiekałem. Na patelni rozgrzałem oliwę , dodałem warzywa i smażyłem na małym ogniu. Kiełbaski obrałem ze skórki , rozdrobniłem , śliwki pokroiłem drobno , dodałem wszystko do warzyw i dalej smażyłem . Przyprawiłem solą i pieprzem. Ciasto odwinąłem z folii i cienko rozwałkowałem , podsypując mąką . Wyciąłem z ciasta kółka ok. 10 cm , nałożyłem farsz i zlepiłem brzegi . Pierogi ułożyłem na blasze wyłożonej pergaminem . Wysmarowałem rozmąconym żółtkiem . Piekłem ok. 25 min. w temperaturze 200 stopni C.