Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Smaczna przystawka ,nie tylko od święta
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5800
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18416
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5800
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18416
Składniki
Z serka , masła i parmezanu zagniotłem ciasto . Owinąłem folią i wstawiłem do lodówki na 30 minut. Marchewkę obrałem , starłem na drobnych oczkach , dymkę drobno posiekałem. Na patelni rozgrzałem oliwę , dodałem warzywa i smażyłem na małym ogniu. Kiełbaski obrałem ze skórki , rozdrobniłem , śliwki pokroiłem drobno , dodałem wszystko do warzyw i dalej smażyłem . Przyprawiłem solą i pieprzem. Ciasto odwinąłem z folii i cienko rozwałkowałem , podsypując mąką . Wyciąłem z ciasta kółka ok. 10 cm , nałożyłem farsz i zlepiłem brzegi . Pierogi ułożyłem na blasze wyłożonej pergaminem . Wysmarowałem rozmąconym żółtkiem . Piekłem ok. 25 min. w temperaturze 200 stopni C.