Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Smaczna przystawka ,nie tylko od święta
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 350
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1764
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 346
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 350
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1764
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 346
Składniki
Z serka , masła i parmezanu zagniotłem ciasto . Owinąłem folią i wstawiłem do lodówki na 30 minut. Marchewkę obrałem , starłem na drobnych oczkach , dymkę drobno posiekałem. Na patelni rozgrzałem oliwę , dodałem warzywa i smażyłem na małym ogniu. Kiełbaski obrałem ze skórki , rozdrobniłem , śliwki pokroiłem drobno , dodałem wszystko do warzyw i dalej smażyłem . Przyprawiłem solą i pieprzem. Ciasto odwinąłem z folii i cienko rozwałkowałem , podsypując mąką . Wyciąłem z ciasta kółka ok. 10 cm , nałożyłem farsz i zlepiłem brzegi . Pierogi ułożyłem na blasze wyłożonej pergaminem . Wysmarowałem rozmąconym żółtkiem . Piekłem ok. 25 min. w temperaturze 200 stopni C.