Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pomysł na świetną przekąskę serową z odrobiną humoru. Ten sympatyczny jeżyk oraz szyszki będą ozdobą każdego stołu. Smak serka i jego wygląd wprowadzi w zachwyt waszych gości. Wspaniały dodatek do krakersów i tostów.
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 250
Dzisiaj zapraszam na prawdziwą gorącą czekoladę, ozdobioną kremową bitą śmiet...
Odsłon: 134
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 250
Dzisiaj zapraszam na prawdziwą gorącą czekoladę, ozdobioną kremową bitą śmiet...
Odsłon: 134
Składniki
Wszystkie składniki na serek dobrze ze sobą wymieszać i odstawić do lodówki na około 2 godziny. Kiedy serek się schłodzi uformować z niego kształt jeżyka i szyszek. Najłatwiej będzie to zrobić owijając porcje serka w folię pożywczą. Patrz film.
Uformowany serek ułożyć na desce, można ułożyć go najpierw na kawałku pergaminu. Następnie w serek powtykać migdały i orzechy, tworząc kolce i łuski szyszek. Do zrobienia oczów i noska jeżyka użyć ziaren ziela angielskiego i suszonej żurawiny. Serek podawać schłodzony. Można przygotować go na kilka dni wcześniej. Smacznego!