Przekąski Przepis na:
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Biszkopt : ubic białka, utrwalić cukrem, dodać żółtka , ubijać, dodać mąkę i proszek, wymieszać, dać do foremki, piec. Budyń: Połowę Kubusia zagotować w drugiej połowie rozmieszać budyń, płączyć razem i zagotować , wlać gorący na biszkopt, na letni budyń ułożyć delicje. Pianka: ubić śmietanę, wcześniej schłodzoną, dodać wcześniej rozpuszczone dwie galaretki w 1 szklance wody, dokładnie wymieszać, wylać na delicje, rozpuścić dwie zielone galaretki w 3,5 szklanki wody , krzepnące wlać na zastygniętą piankę.
Na skróty
Komentarze do przepisu (34)

rodzinka500 30 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
znane ale jakie dobre,,,0 Kto głosował? | Odpowiedz

benia4417 25 maja 2012Zgłoś do usunięcia
Ja też robiłam i wszystkim smakowało.Polecam.Pycha:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

nikola2005 10 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Robiłam to ciasto i bardzo dobre0 Kto głosował? | Odpowiedz

Stalone2612 27 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
A na jaką blachę jest to ciasto?0 Kto głosował? | Odpowiedz

dalijka 24 października 2011Zgłoś do usunięcia
ciasto genialne w smaku i efektowne. polecam:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Tosik 11 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
smietana nigdy sie nie zwarzy jeżeli będzie dobrze schłodzona. Ja nawet na około 30 min wkładam do zamrażarki.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Tosik 11 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
śmietana nigdy się nie zwarzy jeżeli będzie dobrze schłodzona. Ja nawetna około 30min wkładam do zamrażarki.0 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 11 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
duży to 1 litr0 Kto głosował? | Odpowiedz

kstr54 11 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Moge zapytac ile to jest duzy KUBUS, 1l,1/2l ?,dzieki0 Kto głosował? | Odpowiedz

alicjamaczek 30 maja 2011Zgłoś do usunięcia
SWIETNY PRZEPIS ALE MIALAM PROBLEM Z BITA SMIETANA BO MI SIE ZWARZYŁA MOZE JAKAS RADA:)0 Kto głosował? | Odpowiedz